Down sendromu Dostluk Yürüyüşü 12 Ekim’de İstanbul’da yapılacak


Down sendromlu bireylerin bağımsız, üretken ve toplumla bütünleşen bir yaşam kurabilmelerini sağlamaya; toplumun engellilik algısını geliştirmeye; uluslararası platformda Down sendromu ile ilgili araştırmaları takip ederek Türkiye’de uygulanmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapan Down Sendromu Derneği, İstanbul ve Diyarbakır’da yapılacak yürüyüşlerle Down sendromlu çocukların ve ailelerinin sorunlarına dikkat çekecek.Down Sendromuna dikkat çekmek için her yıl düzenlenen Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü’nün bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek.

İstanbul’daki yürüyüş, 12 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Şişli Camii önünde başlayıp Cevahir AVM önüne kadar bando eşliğinde yapılacak. Yürüyüş sonunda konserler, dans gösterileri, yüz boyama gibi etkinliklerle katılımcılar hoş vakit geçirecek. Vosvos klüp de bu yıl ki yürüyüşe renk katacak. Etkinliğin sürprizi ise Down Sendromlu Çağatay Aras’ın saz konseri olacak. Diğer illerdeki yürüyüşlerde de renkli organizasyonlar hazırlandı.

Yürüyüşün öncüsü olan Down Sendromu Derneği, Down Sendromlu (DS) bireylerin ve ailelerin hayatlarına bir değer katmayı, toplumun engellilere bakış açısını değiştirerek toplumsal yapının olumlu gelişmesine katkı sağlamayı hedeflemekte. İş koçluğu ve Kariyer eğitimi başta olmak üzere, sağlık, toplumsal farkındalık, uluslararası ağ kurulması gibi pek çok farklı konuda projeleri hayata geçiren derneğin başkanı Gün Bilgin, DSI tarafından 2009 yılında Down Sendromu Türkiye Büyükelçisi ilan edilip, 2014 yılında da Down Sendromu için yaptığı çalışmalardan dolayı üstün başarı ödülü aldı. (DSDD)

Down sendromu yürüyüşü

 


Yoruma kapalı