Salih Müslim: Bize parasıyla bile silah vermiyorlar


PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, IŞİD’in, Kobanê’ye yönelik saldırıların giderek şiddetlendiğine dikkat çekerek “kim ne yapacaksa şu anda yapsın. Halkımız her tarafta ayağa kalksın” dedi. Fırat Haber Ajansı’na konuşan Partiya Yekitiya Demokrat (PYD) Eşbaşkanı Salih Muslim’in sözleri şöyle;

‘‘IŞİD’in Kobanê kantonuna yönelik saldırıları devam ediyor. Çatışmalar kentin kenar mahallerinde yaşanıyor. IŞİD büyük silahlarla kente saldırıyor. YPG, YPJ ve Kobanê halkı büyük bir inançla bu saldırılara karşı direniyor. Halkımız büyük bir fedakarlıkla, büyük bir direniş içerisinde. Herkes bu direnişi görmeli ve Kobanê’ye sahip çıkmalı.

Yaşadığımız bu çağda, halkımız katliamlarla karşı karşıya ama bütün dünya adeta iş birliği yaparcasına susmuş. Dakika, dakika her şey onların gözü önünde yapılıyor. Kimse bir şey yapmıyor. Biz silah istiyoruz. Ama parasıyla bile vermiyorlar. Şu anda Kobanê üzerinde uluslararası bir konsept var.

İnsanlar oradaki akrabalarını merak ediyor onun için sınıra yığılmış. Bu insanlara vahşi bir şekilde silah ve gaz ile saldırıyorlar. IŞİD’in füzeleri bu tarafa düşüyor, insanlar ölüyor. Ama hala IŞİD ile iş birliği var

Bütün uluslararası kuruluş ve güçleri Kobanê saldırıları hakkında bilgilendirdik. Ancak kimse sesini çıkarmadı. Uluslararası güçleri acil müdahaleye çağırıyoruz.  Görüştüğümüz bütün güçler, ‘bize haklısınız’ diyorlar. Ama kimse sesini çıkarmıyor. ABD Kobanê etrafında bazı IŞİD mevzilerini bombaladı. Ancak yetersizdir bunlar. ABD ciddi değil. Eğer ciddi olsaydı bu böyle olmazdı. Kısa sürede bunları püskürtürdü.

Kürt halkı, eylemlerini daha da aktifleştirmelidir. Kim ne yapacaksa şu anda yapsın. Halkımız her tarafta ayağa kalksın”

Öte yandan Milliyet gazetesi yazarı aslı Aydıntaçbaş, Ankara’nın PYD’ye ulaşacak yardımların Türkiye üzerinden ulaştırılmasındaki vetoyu kaldırmak için iki şart koştuğunu iddia etti. Aydıntaçbaş’a göre Ankara, PYD’nin Suriye’deki ”demokratik özerklik”ten taviz vermesini; ilan ettiği ”kanton” yapısından geri adım atmasını ve Suriye’nin yönetim biçimiyle ilgili konuları gelecekte Suriyelilerle birlikte karara bağlamasını istedi.

Salih Müslim