Üniversite hemşireleri: Artık yeter

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi hemşireleri, uzun süredir yaşanan sorunlarına dikkat çekmek için dayanışma eylemleri başlattı.

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi hemşireleri, uzun süredir yaşanan sorunlarına dikkat çekmek için dayanışma eylemleri başlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi SES İşyeri Temsilciliği Hemşire Komisyonu’nun öncülüğünde başlatılan hemşire sorunlarına yönelik çalışmalar; sendikalı, sendikasız ya da farklı sendikalara üye olan tüm hemşireleri kapsama amacıyla DEÜTF Hastanesi Hemşire Dayanışma Platformu adıyla yürütülüyor. Platform kendi içinde ve hastanenin Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’yle bir dizi toplantılar yaptıktan sonra hastane bahçesinde süresiz olarak kurulacak bir çadırla hem hastane çalışanlarını, hem hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmeyi, bu yolla Maliye Bakanlığı’nın 657/ 4A kadrolu hemşire alımı için vize vermesini sağlamayı amaçlıyor.

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi’nde uzun süredir artarak devam eden hemşire sıkıntısı; kadrolu hemşire alımı yapılamaması, bazı hemşirelerin yoğun çalışma temposuna dayanamayıp istifa etmesi ve 4-A kadrosu ile çalışan hemşirelerin de tayin, atama, istifa ile hastaneden ayrılmaya başlamasıyla giderek derinleşti. 70 civarında yatağın kapatılması ya da TSM’lerden görevlendirilen hemşire ve ebelerle sorun çözülemezken, çalışan hemşirelerin iş yükü giderek artmaya devam ediyor.

Yoğun bakımlarda yatakların sayısı azaltıldı. Hemşirelerin aylık nöbet listesi sık sık değişmeye, hemşireler izin günlerinde nöbete çağırılmaya başladı. Hemşirelerin yeterince dinlenememesi, psikolojik ve fiziksel sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi. Tüm sorunların çözümünün hemşire alımının acilen yapılması olduğunu ifade eden hemşireler, çözüme ulaşmak için hastalar ve tüm sağlık çalışanları ile mücadeleyi büyüteceklerini açıkladı.

Birgün

Yoruma kapalı