HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur yalnız değildir


SYKP, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur’un dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından “gözaltına” alınmak isterken yaralanması ve tedavi sonrasında gözaltına alınmasını bir basın açıklamasıyla kınadı. Bu olayın faili meçhul kaçırma ve cinayetlerin yaşandığı 90’lı yılları hatırlattığı ifade edilen açıklamada, Cavit Uğur’un derhal serbest bırakılması istendi.

SYKP MYK imzacı açıklama şöyle:

sykp-logo_kucukHDP İzmir il eş başkanı ve yoldaşımız Cavit Uğur, 7 Ekim tarihinde Ege Üniversitesi Acil Servis çıkışında iki araçtan inen şahıslar tarafından silahla tehdit edilerek kaçırılmaya çalışılmıştır. Silahlı şahıslar Cavit Uğur’u darp ederek araca bindirmeye çalışırken, 90’lı yılları hatırlatan yöntemlerle “gözaltı” yapmak istediklerini bağırmışlar, ancak hastane önündeki kitlenin mücadelesi sonucu havaya silahlarını ateşleyerek olay yerinden uzaklaşmışlardır.

Ülkenin karanlık ve belirsiz bir sürece doğru ilerletildiği, Kürt halkına yönelik ırkçı nefretin körüklendiği, Kürdistan’da sivil halktan 14 kişinin katledildiği, Kobane direnişine sahip çıkanların ölümle burun buruna geldiği, olağanüstü hal ilanlarının edildiği bu günlerde, Cavit Uğur’a yönelik saldırının zamanlaması ve yöntemi düşündürücüdür.

Darp edildikten sonra hafif yaralanan Cavit Uğur’un tedavisi sonrasında terörle mücadeleden olduğu bildirilen sivil araçlarca gözaltına alınmış olmasına bu ülke 90’lı yıllardan aşinadır. Bu aşinalık aynı zamanda katliamların, gözaltında kayıpların hatırlanmasını da beraberinde getirmektedir. AKP hükümeti eliyle sokaklara çağrılan kontra güçlerin varlığını bilen bizler için her alanda dayanışmayı yükseltmek, varlık mücadelesi veren Kürt halkıyla birlikteliği örmek, ülkenin demokratikleşmesi mücadelesinde saf tutmak tek ve elzem tavır olacaktır.

HDP İzmir il eş başkanı yoldaşımız Cavit Uğur’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yoldaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Yaşasın halkların kardeşliği

Faşizme karşı omuz omuza

An serkeftin, an serkeftin

SYKP MYK