Muhalif kimliği ile tanınan müzisyen Hasan Ali’nin 3. albümü de yayınlandı.
Hasan Ali’nin 2012 de çıkardığı Semuge/Esik albümünden sonra Kırmancki, Kurmanci ve Türkçe toplam 12 eserden oluşan Zerî ra (Yürekten) adlı 3.albümü Kom Müzik etiketiyle çıktı. Yaklaşık 50-100 yıl sonra hiç konuşulmayacak olma tehlikesiyle yüz yüze olan Kırmancki için “O dil bir çocuğun ağaç gibi kökleriyle öksüz geçmişine, yapraklarıyla yetim geleceğine tutunma ihtimalidir.” diyen Hasan Ali, ana dili olan Kırmancki (Zazaca) eserlere ağırlıklı olarak yer vermiş. Yazınsal anlamda yeni yeni çalışmaların yapıldığı Kuzey ağzının hakim olduğu Gımgım(Varto), Mamaxatun(Tercan), Çewlik(Bingöl) Hınıs ve Dersim yöresinden eserler otantik-etnik bir müzik tarzı ile yorumlanmış.
Serzenişini dillerin yoldaşlığına dayandıran Hasan Ali, Kurmanci ve Türkçe yorumlayışını söyle betimliyor.“Bir başka ihtimal ise tek iklimden menkul zamanların melodisiz kuraklığıdır.” Yani Yüreğimize dokunacak ezgilerin,soframıza konuk olacak klamların çoğalması derlenmesi ve yeniden hayat bulması için bir çapadır diyor benimkisi. Klam ve türkünün kadim kardeşliği ve yoldaşlığı askına..
Zerî ra (Yürekten) albümünde Hasan Ali, Söz ve müziği kendisine ait olan “Caverda Siya(Bıraktı Gitti) Ve Rojava şehidi Serkan Tosun için bestelediği “Ti Onci Çina” (Sen yine yoksun) yanı sıra sözleri Büyük Ozan Asık Sümmani ye ait “Gönlüm Hoş eyle” ve sözleri Asık Yener’e ait son dönemde de gündemleşen yoksulluk ile yolsuzluk çelişkisini anlatan “Suç Bizim” adlı eserleri besteledi. Tamimiyle kolektif bir çalışmanın ürünü olan bu albümün müzik yönetmenliğini Serkan Çabuk ve Caner Yılmaz yaptı.Kürtçe “Kızılbaş” ezgilere de yer verdiğini söyleyen Hasan Ali, “dağın ardından gelen “Ya Xızır(Ya Hızır)” yakarışı yürektendir ve mutlak baharadır.” diyor ve ekliyor: “Söylediklerimizin zamanın yüreğine sinmesi ve dinleyene yarenlik etmesi tek dileğimiz.”