Çanakkale’de TKP il binasına polis baskını!

Çanakkale’de polis, TKP il örgütüne asılan pankartı bahane ederek binayı bastı, kapıyı kırarak 11 TKP’liyi gözaltına aldı. Polis, çekim yapan 2 kişinin de telefonlarına el koydu. Gözaltına alınanların Başbakan kentten ayrılana kadar ifadelerinin alınmayacağı belirtiliyor.

 

Güncelleme 16:13

Başbakan Erdoğan önünden geçeceği için, polis TKP il örgütünün bulunduğu binayı tekrar ablukaya aldı.

20140318_154704.jpg


Güncelleme 15:30

Polisin baskın görüntüleri:


Güncelleme 14:55

İşte polis TKP binasını bu pankartı gerekçe göstererek bastı:

img-20140318-wa0000.jpg


Güncelleme 13:09

Polisin Halkevleri ve TGB üyelerine de “önleyici gözaltı” yaptığı belirtiliyor. Gözaltındaki 22 kişi, emniyete ait spor salonunda tutuluyor.


Güncelleme 12:04

TKP avukatı Özgür Urfa’nın verdiği bilgiye göre, Çanakkale emniyeti TKP’lileri rehin aldığını ve Erdoğan gidene kadar resmi gözaltı işlemleri başlatmayacaklarını söyledi. TKP’liler avukatlarla görüştürülmüyorlar.


Güncelleme 11:31

TKP Çanakkale İl Örgütü, 12:30’da Çanakkale il örgütü binası önünde basın açıklaması yapılacağını duyurdu.


Güncelleme 10:50

Polisin kırdığı kapı bu hale geldi:

img_6386.jpg

img_6396.jpg

img_6392.jpg


Güncelleme 10:09

Polis binadan çıktı.


Güncelleme 10:07

Baskın ve gözaltılardan ilk görüntüler. İlk videoda, resmi üniformalı polislerin, TKP il örgütünün bulunduğu çatıdan büyük bir Türk bayrağı sallandırdıkları görülüyor.


Güncelleme 10:03

Parti bürosunda polisin “olay yeri incelemesi” yaptığı ve bazı TKP’lilerin özel eşyalarına da el koyduğu belirtiliyor.

Toplam gözlatı sayısı 11.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale’de yapacağı miting öncesi, parti binasına “Diktatöre, katile boyun eğme” yazılı pankart asan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Çanakkale İl Örgütü, sabah 08:30 sularında koçbaşı kullanılarak polis tarafından basıldı.

6 TKP üyesi polis tarafından gözaltına alınırken, görüntü almak isteyen iki kişinin telefonlarına el kondu.

Gözaltına alınan arkadaşlarının nerede olduğunu öğrenmek için emniyeti arayan TKP’lilere, “kimsenin gözaltında olmadığı” cevabı verildi.

Polisin parti binasına kimseyi sokmadığı, “savcı bile gelse” kimsenin sokulmayacağının söylendiği de, Çanakkale’deki soL muhabirinin verdiği bilgiler arasında. Parti binasının önünde bekleyen bir polisin, “Biz Balıkesir’den geldik” dediği belirtiliyor.

Konu hakkında emniyeti arayan TKP avukatları, bugün Başbakan’ın mitingi olması nedeniyle emniyette hiç polis bulunmadığı cevabını aldılar. Avukatlar, herhangi bir muhatap bulamadıklarını belirtiyorlar.

Yoruma kapalı