Salih Müslim:Herkes şunu bilsin; Kobanê teslim olmayacaktır.


Med Nuçe’ye konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, çatışmaların yoğunlaşması sebebiyşe dün gece geç saatlerde Med Nuçe kanalına canlı bağlandı. Salih Müslim şmyle dedi,

‘‘Kürt sorununun çözümü Kobanê’de düğümlenmiştir. Kobanê halkı da bunun farkındadır. 4 parça Kürt halkını birleştirme gibi bir tarihi görevi yapmıştır ve buna da layık olacaktır. Kobanê’yi şantaj meselesi yapmak isteyenler var. Herkes şunu bilsin; Kobanê teslim olmayacaktır, Kobanê düşmeyecektir. Kobanê bütün Kürtlerin ne olursa olsun alnını açık bırakacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Halkımız, oradaki savaşçılar direnecektir sonuna kadar.

IŞİD çetelerinin Türkiye’den Rojava’ya geçişlerini herkes biliyor. Sayın Davutoğlu tüm dünyanın gözleri önünde olan bir şeyi yalancı çıkaramaz. Onları doğru konuşmaya davet ediyoruz. Biz her zaman Türkiye’ye kardeşlik eli uzattık. Sınırın her iki tarafı da bizim halkımızdır. Herkesten önce sınır güvenliği bizi ilgilendiriyor. Ama kalkıp elimizi uzattığımız yerden kalkıp bükmek yakışmaz.

Türkiye rejimle sıkı fıkı dolaşırken biz mücadele halindeydik. Bu kadar insanımız şehit düştü, zindanlarda direndi. Onlar Halep’te Şam’da kardeşim diye kol kola gezerken, biz bu rejimle mücadele ediyorduk. Gerçekleri herkes biliyor. Rojava halkının kendi topraklarına saldıranlara karşı savaşıyor. Tezkere ve tampon bölgeyi işgal olarak sayarız.

Tarihi günler yaşıyoruz. Hep beraber bu mücadeleyi vereceğiz. Barıştan yana olan herkesi de Kobanê’yle birlikte olmaya çağırıyoruz. Çağrımız Kürt halkına Kobane’deki direnen halkımız tarihi günlerdir hep beraber bu mücadeleyi büyütmeliyiz.’’ (ANF)

Salih Müslim