Tersane işçileri Çalışma Bakanı’nı istifaya çağırdı

Tuzla Gemi tersanesinde yaşanan iş cinayetini protesto eden Limter-İş Sendikası, patronun tutuklanmasını, Çalışma Bakanı’nın da istifa etmesini istedi.

Limter-İş Sendikası, Tuzla Gemi Tersanesi’nde 25 Şubat’ta meydana gelen iş kazasında yaralanan ve önceki gün yaşamını yitiren Tamer Şeyhun’u anarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı istifaya çağırdı.

Limter-İş üyeleri, konuya ilişkin iş cinayetinin yaşandığı Tuzla Gemi Tersanesi önünde bir araya geldi. Eyleme HDP Kadıköy Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mukaddes Çelik de katıldı.

“Bu bir cinayet. Tersane patronu tutuklanıp yargılansın. Çalışma Bakanı istifa etsin” pankartının açıldığı eylemde, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı bir açıklama yaptı.

Saygılı, Tamer Şeyhun’un, Tuzla Gemi Tersanesi’nde vinç armadoru olarak çalışırken havuz üzerinde vinçle malzeme arasına sıkışıp havuza düştüğünü, 20 gündür komada kaldıktan sonra 15 Mart’ta yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Saygılı, “Sendikamız iş güvenliği sorununun teknik bir sorun olmadığını, eğitimin tek başına hiçbir şey ifade etmediğini yıllardır tekrar etmesine rağmen, tersane patronları kar için iş güvenliğini gereksiz masraf olarak görmeye devam etmiştir” dedi.

AKP’nin 12 yıllık iktidarında bir çok iş cinayeti yaşandığını ifade eden Saygılı, şunları söyledi: “Her ay 100’ü aşkın iş arkadaşımız iş cinayetlerine kurban gidiyor. AKP Hükümeti hiçbir şey olmamış gibi ‘durmak yok yola devam’ demeye devam ediyor. İş cinayetlerine dur demek için, sesimizi duyurabilmek için, geleceğimizi kendimiz belirlemek için işçileri DİSK/Limter-İş Sendikası’nda örgütlenmeye çağırıyoruz.”

Açıklamaya katılan Kadıköy Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mukaddes Çelik, “Devlet her geçen gün sendikal mücadelenin önüne geçmeye çalışarak iş cinayetlerinin artmasına neden oluyor. Tersaneler bölgesinde yaşanan iş cinayetlerine karşı işçilerin örgütlenerek mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: ETHA

Yoruma kapalı