Ankara Berkin için eylemde (Güncelleniyor)

Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi üyeleri, bu sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan için pankartlı eylem yaptı. ODTÜ öğrencileri binlerce kişi olup kampüsten çıktılar Başbakanlık’a yürürlerken polis saldırdı. Ankara Üniversitesi Cebeci’de toplanan öğrencilerin yürüyüşüne de saldıran polis şiddeti arttırıyor.

15:45 Cebeci’de toplanan öğrencilerin direnişi sürüyor. Cemal Gürsel Caddesi trafiğe kapatıldı. Polis Kurtuluş Metro tarafına geri çekilmek zorunda kaldı. Halen gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırıyorlar.

15:30 ODTÜ’lüler direnişi sürdürüyorlar. Yaralı öğrenciler olduğu bilgisi geliyor.

15:15 Ankara Üniversitesi öğrencileri saat 15:15’te Kızılay’a doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe polis saldırdı. Ara sokaklarda çatışmalar sürüyor. Öğrenciler kararlı. Polis saldırısına karşı kampüs ana kapısında barikatlar kurulmaya çalışılıyor. Okul içerisine ambulanslar girdi, çok sayıda öğrencinin yaralı olduğu bilgisi geliyor.

14:00 ODTÜ öğrencileri kampüste toplanıp Eskişehir Yolu’na çıktılar. Trafiği kapatan ODTÜ’lüler binlerce kişilik kortejleri ile hesap sormak için Başbakanlığa yürüyorlar. Yürüyüşleri polis saldırısı ile kesilen ODTÜ’lüler direniyor.

Saat: 10:00 Ankara da ESP ve SYKP üyeleri Kızılay AVM ye ‘’Berkin Elvanın Hesabı Sorulacak’’ yazılı bir pankart astı. Elvan için Güven Park da toplanan bir grup ise eylemcilere destek verdi.

Özel güvenlik birimlerinin müdahalesi sonuçsuz kaldı. Yaklaşık yarım saat süren eylem polisin müdahale etmesi sonucu indirildi; fakat eylem AVM önün de devam etti. Daha sonra Güven Parka geçen eylemciler; “Katil devlet hesap verecek, Berkin’in hesabı sorulacak, Katil Polis hesap verecek” sloganları eşliğinde sona erdi.

Güven Park’ta Berkin Elvan için bekleyenlerin sayısı her dakika artarken; Ankara Dayanışması saat 18:30’da Güven Park’ta toplanma çağrısında bulundu.

 

 

odyü3

ankara-sykp-esp-berkin2

Yoruma kapalı