İŞKUR işçisine Kobanê eylem tutanağı imzalattırıldı


Ankara’daki Kobanê eyleminde direnişte oldukları Abdi İpekçi Parkı’nda saldırıya uğrayan Vanlı İŞKUR işçilerine Kobanê eylemi tutanağı imzalattırıldı

Ankara’da 7 Ekim günü düzenlenen Kobanê eylemine çok sert saldıran ve Kızılay-Sıhhiye-Kolej üçgenini tam anlamıyla gaza boğan Ankara polisi, Abdi İpekçi Parkı’nda direnişte olan Vanlı İŞKUR işçilerine de hiçbir gerekçe göstermeden saldırı düzenlemişti. Saldırıda 9 işçi ve onlara destek verenler şiddete maruz kalmış, gençler yerlerde sürüklenmiş, kadınlar saçlarından çekilerek gözaltına alınmıştı.

Ankara polisinin hukuksuzluğu saldırı ve gözaltı ile sınırlı kalmadı. Evrensel’in haberine göre, İŞKUR işçileri ve onlara destek verenlere Kobanê eylemi ile ilgili tutanak imzalattırıldı. Kobanê’den Ayn-El Arap olarak bahsedilen tutanakta şu iddialar yer aldı:

Ankara Dayanışması organizesinde; ‘IŞİD’in Ayn-El Arap’a (Kobanê) yapmış olduğu saldırıları protesto etmek’ amacıyla Sakarya Caddesinde toplanılarak burada yapılan tüm ikazlara rağmen dağılmayarak emniyet mensuplarına taş, şişe vb cisimler atarak saldırmak suretiyle gerçekleştirilen kanuna aykırı eylem esnasında hakkınızda gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi amacıyla orantılı bir şekilde zor kullanılarak yakalandınız

Tutanakta Sakarya Caddesi’ndeki IŞİD protestosunun kanunsuz olduğu gerekçesiyle zor kullanılarak dağıtıldığı da belirtildi.

Direniş sürecek

Öte yandan Vanlı İŞKUR işçileri, Meclis’te AKP milletvekilleriyle görüştü. İşçilerden oluşan bir heyet görüşme yaparken, diğer işçiler de Meclis’in Dikmen kapısında oturma eylemi gerçekleştirdi.

Polisin direniş alanlarını ortadan kaldırmasına tepki gösteren İŞKUR işçileri, yeniden parka gideceklerini ve talepleri yerine getirilene kadar Ankara’dan ayrılmayacaklarını ifade etti.

Sendika.org