MLKP savaşçısı Nejat Ağırnaslı Kobane’de yaşamını yitirdi

Nejat Ağırnaslı

MLKP, 7 Ekim günü Kobanê’de IŞİD saldırılarına karşı savaşta yaşamını yitiren Paramaz kod adlı savaşçısının Suphi Nejat Ağırnaslı olduğunu açıkladı. 22 Eylül 1984 doğumlu Ağırnaslı Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü yüksek lisans öğrencisiyken okulu bırakıp Kobane Direnişi’ne katılmıştı. Devrimci bir ailenin devrimci çocuğu olan Nejat’ın Dedesi Niyazi Ağırnaslı Deniz Gezmiş’in avukatıydı. Babası Hikmet Acun THKO geleneğinden gelmekteydi, Annesi Nuran Ağırnaslı ise son olarak HDP Kadıköy yöneticiliği yapıyordu.

Babası Hikmet Acun, oğlu Nejat’ın ardından şöyle dedi,”Oğlumu, yoldaşımı, kardeşimi, Nejat’ı Kobanê’de kaybettim. Önünde çok başka parlak hayatlar varken o, devrimci dayanışmayı seçti. Sözünde durdu. Beni yanıltmadı. Bir parçam olduğunu bana hediye etti. Her acı büyüktür, tekrar yoktur. Onun önünde saygı ile eğiliyorum.”

MLKP sitesinden ise Nejat Ağırnaslı için şöyle bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle;

“O, 22 Eylül 1984’te başlayan ömrünü, 30. yılında, faşist DAİŞ’e karşı savaşmak, sömürgeci bölge devletlerinin ve emperyalistlerin özgürlük iradesini kırma planlarına barikat olmak için Paramaz Kızılbaş adıyla yer aldığı Kobanê devrimci mevzilerinde bayraklaştırdı.

YPG’li yurtsever yoldaşlarımızın kurduğu savaş siperlerine adım atarken seçtiği isim, Suphi Nejat yoldaşın düşünce ve duygu dünyası için yeterince fikir vericidir. Kobanê gönüllüsü olma kararı ve ölümü yenme pratiği bunun en berrak ifadesi oldu.
Partimiz özgürlük ve sosyalizm kavgasının feda bölüğü olarak dövüşmeyi sürdürecek, ölümsüzlerimizin bayraklarını dikmek istedikleri zirvelere ulaştırmak için tüm güç ve yeteneğini ortaya koyacaktır. Devrim yolunda canlarını verenlerin ideallerine bağlılık en temel ideolojik değerimizdir. Bu değeri daima yüksekte tutacağız.
Suphi Nejat Yoldaş Ölümsüzdür!
Şan Olsun Paramaz Kızılbaşlara!
Yaşasın Kobanê Özgürlük Direnişi!
Yaşasın Rojava Devrimi!”

Nejat Ağırnaslı

 

Yoruma kapalı