Suruç’ta barış nöbetine devlet saldırısı


Kobani direnişinin 15. Gününde sınırda bulunan köylere jandarma ve polis tarafından ortaklaşa operasyon düzenlendi. Operasyonun amacı Kobani direnişi desteklemek için sınır köylerine gelen dayanışmacı güçleri bölgeden uzaklaştırmak, böylece IŞİD ile devletin iş birliğini görünür kılınmasını engellemekti.
Kobani sınırında bulunan Kop köyüne şiddetli gaz ve kaba kuvvet eşliğinde yapılan saldırıda aralarında SYKP üyesi ve Mersin HDP İl Eşbaşkanı Müslüm TANK’ın da bulunduğu 55 kişi darp edilerek gözaltında alındı.
Müslüm TANK’ın konuya ilişikin açıklaması şöyle: “Işid üyelerini sınırdan açıkça görebiliyorduk. Gün içerisinde aralıklarla Kobani şehir merkezine top atışları yapılıyordu. Saat 16:00 sularında dayanışma içerisinde bulunduğumuz Kop köyüne jandarma ve polis eşliğinde bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon akabinde IŞİD’in Kobaniye saldırısının da birden yoğunlaştığını gözlemledim. Yapılan saldırı esnasında darp edilerek göz altına alındım. Gözaltı sırasında başıma sert bir cisimle vurulması suretiyle kaşım yarıldı. Gözaltında bulunanlara ağır galiz küfürler edildi. Bu arada SYKP üyesi yoldaşımız Şakir ÇAKAR darp edilerek jandarma tarafından karakola götürüldü, şu ana kadar gözaltı süreci devam ediyor.
Dayanışma güçlerinden sınırı temizleyerek daha rahat hareket etme ortamı sağlamayı amaçlıyorlar. Şu anda halk ve dayanışma güçleri sınır köylerine dönmeye başladı. Sınır nöbetini ve dayanışmayı güçlendirmenin önemi bu operasyonlarla bir kez daha anlaşılmıştır. İnsanlıktan yana olan tüm güçleri dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”

Barış ve dayanışma nöbeti tutanlara Jandarma saldırısı sonucu gözaltına alınanlardan 27 kişinin sorgusu hala (29 Eylül 2014 – 23.00) devam ediyor.

Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz…

mt1

mt2 mt3