Torunlar’ın işten attığı işçiler eylemde


Mecidiyeköy’de 10 işçinin iş cinayetinde hayatını kaybettiği faciayla gündeme gelen Torunlar A.Ş.’nin işten atılan, mesai ve tazminat haklarını alamayan işçiler, iki gün üst üste eylem yaptıkları AVM’de polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Diğer yandan Torun Center’ın Mecidiyeköy rezidans inşaatında çalışan ve hakları verilmeden işten atılan işçiler ise metrelerce yükseklikteki vince çıkarak ücretlerinin ödenmesi için eylemde.

Torunlar A.Ş’ye ait Mecidiyeköy Torunlar Center ve Alibeyköy Kiptaş Finanskent 2’de çalışırken, haklarını alamadan işten çıkarılan işçiler, alacakları için eylemde. İşçiler İstanbul Mahmutbey’de bulunan Torunlar’a ait  Mall of İstanbul AVM’sinde dün ve bu gün (3 Ekim) işçiler yaptı.

İşten çıkarılan Dev Yapı-İş üyesi işçilerden 5 kişiye tazminat, yıllık ve haftalık izin haklarının verilmemesi üzerine 15 işçi akşam saatlerinde AVM’ye gelerek “Torunlar elini cebimizden çek” yazılı pankartı açtılar. AVM’ye gelen polisler, özel güvenliklerle birlikte işçileri darp ederek gözaltına aldı.

Dün AVM’de eylem yaptıkları için işkence ile gözaltına alınmışlardı. Bugün yine aynı AVM’de eylem yapan Dev Yapı-İş üyesi işçiler polis tarafından saldırılarak gözaltına alındı. Bayramdan önce alacaklarını almak istediklerini ifade eden işçilere AVM’deki yurttaşlar alkışlarıyla destek verdiler.

Rezidans inşaatında yaşanan katliamın ardından bazı işçilerin işine son verilmişti. Alacaklarını tahsil edemediğini belirten işçiler de protesto için inşaatın metrelerce yükseklikteki vincine çıkarak eylem yapmaya başladı. Hayatlarını tehlikeye atarak protestolarını sürdüren işçiler alacaklarını tahsil etmeden vinçten inmeyeceklerini belirtti.

Toplam 90 bin lira alacakları olduğunu anlatan işçilerden Kenan Nergis, “Hakkımızı aramak için buradayız. 2 aydır bize para verilmiyor. 70 kişinin toplam 90 bin lira alacağı var. Dün de çıktı arkadaşlarımız vince. Bize namus sözü verdiler. Bize paramızı yatıracağını söylediler. 9 bin lira para getirmişler. Paranın tamamını almadan inmeyecek arkadaşlarımız. Bayramda da biz buradayız.” ifadelerini kullandı. (Sendika.org)

Torunlar işçiler