Dört kardeş Şengal mevzilerinde IŞİD’e karşı savaşıyor


XELEF

Şengal’in Xanesor köyünden olan Payiz Xelef, Faruk Xelef, Xelil Xelef ve Mervan Xelef kardeşler Şengal’i IŞİD işgalinden kurtarmak için YBŞ saflarında özgürlük savaşını yürütüyorlar. Hep birlikte Şengal direniş birliklerine katıldıklarını ve Şengal’in özgürlüğü için şehit düşmeye hazır olduklarını söyleyen kardeşlerden Payiz Xelef “PKK bize çok yardımcı oldu, teşekkür ediyoruz onlara. Birçok Ezidi kadın var. Gelip savaşabilirler bizim gibi. Ezidi kadınları savaşamaz diyorlar. Ezidi kadınları kendilerini savunmak için savaşabilirler. Sadece erkekler savaşabilir diye bir şey yok” dedi.

Ezidi gençlerinin topraklarını savunmadan gitmelerini yadırgayan Xelef konuşmasına “Kürt Ezidi gençleri Şengal’i bıraktılar. Eğer direnselerdi IŞİD Şengal’e giremezdi. Şengal’den giden Ezidi Kürtlerin dönmelerini istiyorum. Dönmezlerse ülkemizi özgürleştiremeyiz. Toprağımızı savunabiliriz. Toprağımız uğruna şehit düşebiliriz” şeklinde devam etti.

Şengal’in kurtuluşu için YBŞ ye katıldığını söyleyen Faruk Xelef ise kardeşiyle birlikte bir cephede bulunduklarını diğer kardeşlerinin ise Şengal’in diğer cephelerinde bulunduğunu söyledi. Faruk Xelef konuşmasını “biri kızkardeşim olmak üzere dört kardeş katıldık. Şengal’in özgürlüğü için mücadele etmeye geldik. PKK bize çok yardımcı oldu” şeklinde sürdürdü. (ANF)