Kobane direnişinde 32. gün: IŞİD ilerleyemiyor

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’ye yönelik saldırıları 32. Gününde devam ediyor. Üç koldan kenti ele geçirmeye çalışan IŞİD, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) direnişi ve koalisyon güçlerinin hava saldırıları karşısında ilerleyemiyor.

YPG Basın Merkezi yaptığı açıklamada IŞİD’in dün akşama doğru doğu ve güney cephelerinden başlayan saldırılarının sabah saatlerine kadar aralıksız bir biçimde sürdüğünü belirtti. YPG, Miştenur Tepesi’nin de bulunduğu güneydoğu cephesinde de IŞİD’in dün akşam ve gece saatlerinde saldırılar düzenlediği ve tüm saldırıların püskürtüldüğünü belirtildi. YPG, son 24 saat içinde tespit edilebilen toplam 33 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve bir YPG’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

IŞİD’in Kobani saldırısının kent merkezine yönelmesinden sonra gazeteciler ve sivillerin önemli bir kısmı bölgeden ayrılmıştı. DİHA muhabiri Abdurahman Gök ile Özgür Gündem gazetesi muhabiri Ersin Çaksu Kobani’deki çatışmaları yakından izlemeyi sürdürdü. IŞİD’in Haziran ayından bu yana saldırdığı Kobani’de kimyasal silahla öldüğü sanılan YPG üyelerinin görüntülerine ulaştı.

Görüntülerde bedenlerinde kurşun veya patlama yarası olmayan YPG’lilerin vücutlarında yanma kaynaklı tahribatlar görülüyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un sözcüsü John Kirby, IŞİD’e karşı elde edilen tüm kazanımlara karşın Kobani’nin düşme riskinin hâlâ mevcut olduğunu belirtti. Kirby, hava saldırıları sonucunda yüzlerce IŞİD üyesinin öldürüldüğünü belirtirken IŞİD’in kendilerini yeniden tesis etme yeteneklerinin fazla olmadığını belirtti. Kirby, “IŞİD Kobani’yi istediğini net biçimde gösteriyor ve bölgeye yeni militanlar sevk etmeye çalışıyor” dedi. (ANF)

biji kobane ypg ypj

 

Yoruma kapalı