HDP milletvekilleri ile DBP ve SYKP Eşbaşkanları Rojava sınırında


IŞİD’le savaş halindeki Kobane Kantonu halkıyla dayanışma için Suruç’a giden HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Ayla Akat Ata ve Aysel Tuğluk ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz ve MYK üyesi Tülay Hatimoğulları sınır köylerini ziyaret etti.

Rojava sınırındaki Alizeri Köyü’nü ziyaret eden heyet köylülerle görüşerek kendilerinin ve Rojava’dan Suruç’a geçmek zorunda kalan halkın sorunlarını konuştular. Köylüler, zor durumda bulunan Rojava’daki akrabalarına ve savaşçılara destek vermek istediklerini ama bunun TC devleti tarafından engellendiğini söylediler.

Suruç’a geçen onbinlerce Rojavalı, Suruçlular tarafından evlerinden, işyerlerinde barındırılıyor ve zorunlu ihtiyaçları karşılanıyor.

Sınırda nöbet eylemi için şu ana kadar binlerce kişi Türkiye’nin dört bir yanından Suruç’a gelmiş durumda. Yoldaki otobüslerin ulaşmasıyla nöbet için gelenlerin sayısının çok daha fazla artacağı bildiriliyor. Sınırda toplanan kitlenin ihtiyaçlarının karşılanması bölgeye kamyonlarla yiyecek ve içecek getiriliyor.

Gelmesi beklenen tüm kurum temsilcilerinin ulaşmasıyla birlikte topluca sınır ziyareti yapılacağı bilgisi veriliyor.